Hulp bij huiswerk

Een andere school, nieuwe vrienden en iedere dag al dat huiswerk! De overstap naar het voortgezet onderwijs was niet alleen een spannende periode voor je kind, maar zeker ook voor jou als ouder. Merk jij dat jouw kind zijn draai nog niet heeft gevonden en moeite heeft met het leren van de stof? Met deze tips help jij je kind op weg.

 Voor veel kinderen is plannen van huiswerk lastig. Waar begin je mee? En hoeveel tijd heb je nodig om de toets goed voor te bereiden? Bespreek dit met je zoon of dochter en neem dagelijks samen de agenda door. Deel eventueel het huiswerk op in stukjes en maak hier een lijstje van.

Voorkom afleiding

Het leren gaat makkelijker in een opgeruimde en rustige omgeving. Zorg voor een vaste plek in huis waar je zoon of dochter rustig kan werken. En het liefste zonder mobiele telefoon, tablet of andere afleiding in de buurt. Leer je kind om zich te focussen op één ding tegelijk. Zo is het huiswerk sneller af en is er daarna alle tijd om te appen of te gamen.

Complimenten geven

Haalt jouw zoon of dochter ondanks alle inspanningen een onvoldoende? Word dan niet boos, maar leef mee. Laat duidelijk merken dat hij of zij er niet alleen voor staat en dat jullie er samen voor zorgen dat het volgende keer beter gaat. En vergeet ook vooral je kind niet complimenten te geven. Dat motiveert en stimuleert!

Vragen staat vrij!

Vind je opvoeden of opgroeien soms lastig? Kom je er zelf even niet uit? Stel je vraag aan het CJG via 0485 – 39 66 66 of info@cjglandvancuijk.nl.
www.cjglandvancuijk.nl